sessions 2014

Aquest es un curs intensiu ón treballarem a l´actor i el cantant de cada intépret. Sempre d´una manera cuidadosa i fácil, acompanyarem als assistents a exercitar l´expressió i la creativitat traspassant capes o barreres i construïnt un treball curt però profund que fugi de la por i s´endinsi en la veritat.

Ens ocuparem de posar el cos a punt per rebre i expressar qualsevol tipus d’estímul espontani i deixarem fluir l’emoció per tal de poder crear i viure situacions i personatges imaginaris. Descobrirem la teatralitat que s´amaga  darrera dels nostres impulsos, d’un record, darrera d’una paraula escrita o un gest.
Tant amb el material teatral com el musical o vocal, eliminarem del nostre vocabulari les paraules «això està bé» i «això no està bé». Basarem el treball en el descobriment i en la força de l’error, en la màgia de l’error, en deixar-nos portar pel misteri de la imperfecció que pot mostrar-nos nous camins que no estan conduits pel control que tant limita la nostra expressió creativa.
En quant al cant, l´’èmfasi del treball està orientat a desfer els bloquejos físics i psicològics que inhibeixen
l’instrument vocal, ampliar la gama de qualitats vocals tant per veu parlada com per veucantada, trobar una veu en contacte amb els impulsos lligats a les emocions i obtenir un instrument fonador modelat per la ment però sense restriccions mentals.

A qui va dirigit?

Ideal per a cantants que volen profunditzar en l´expressió vocal i l´ interpretació de cançons, i per a actors que desitgen tenir més coneixement i contacte amb la seva veu cantada. Amb aquest curs posarem tècnica, instint i pràctica al servei d’un coneixement vital per a actors, cantants, estudiants d’arts escèniques, i qualsevol intèrpret interessat en l’expressió vocal i teatral.

Objectius:

Tothom sap jugar, per tant tothom pot fer teatre. Perquè fer teatre, és jugar.
Tothom té una veu bonica. Tothom pot parlar i cantar, i l’aprenentatge per a utilitzar la veu serà sempre una experiència poderosa i enriquidora.

Com a intèrprets a escena busquem explicar coses, més enllà del vehicle, sigui paraula, música o moviment, tots som empesos pel motor de les emocions. Durant les Sessions d´Estiu prendrem aquesta energia que està a punt d’esclatar com una llavor. Farem i desfarem, i de vegades, aconseguirem poder arribar a disparar la nostra expressivitat i portar-la a terra ferma.

«Enfrontar-nos a la creació com un nen s’enfronta a l’hora del pati; amb ganes, nervis, expectatives, sorpresa, jugant amb el que té a mà, i finalment, transformant els gestos més petits en un fil d´ historia”.

Aquest taller s´ha celebrat en dues ocasions: 

27 i 28 de Setembre + 4 i 5 d´Octubre 2015

1,3,4,8,10 i 11 de Julio/Juliol 2013