Taller d´Estiu: COS I VEU

 

Amb Luciana Carlevaro i Cristina Gámiz (actriu, directora i professora de teatre)

Les sessions d’Estiu posaran tècnica, instint i pràctica al servei d’un coneixement vital per a actors, cantants, estudiants d’arts escèniques, i qualsevol intèrpret interessat en l’expressió vocal i teatral. Apte per a vergonyosos o per a valents amb molta por, com preferiu anomenar-ho.

QUAN: Del 17 al 21 de Juliol ( 10:30-13:30)

Ón: Plaça Bonsucces 7, Entlo 8

Preu Early Bird: 280€  (Realitzant la reserva de plaça abans del 23 de Juny)

Preu Regular: 310€ (Realitzant la reserva de plaça a partir del 24 de Juny)

INFO I RESERVES: hola@estudiodetecnicavocal.com

 

QUÈ FAREM?

Ens ocuparem de posar el cos a punt per rebre i expressar qualsevol tipus d’estímul espontani i deixarem fluir l’emoció per tal de poder crear i viure situacions i personatges imaginaris. Descobrirem la teatralitat que s’amarga darrera dels nostres impulsos, d’un record, darrera d’una paraula escrita o un gest.
Durant les Sessions D’Estiu eliminarem del nostre vocabulari les paraules “això està bé” i “això no està bé”. Basarem el treball en el descobriment i en la força de l’error, en la màgia de l’error, en deixar-nos portar pel misteri de la imperfecció que com a tal, doncs aquesta pot mostrar-nos nous camins que no estan conduits pel control que tant limita la nostra expressió creativa.
En l’aspecte vocal, l’èmfasi del treball està orientat a desfer els bloquejos físics i psicològics que inhibeixen
l’instrument vocal, ampliar la gama de qualitats vocals tant per veu parlada com per veu cantada, trobar una veu en contacte amb els impulsos lligats a les emocions i obtenir un instrument fonador modelat per la ment però sense restriccions mentals.

A QUI VA DIRIGIT?

Les sessions d’Estiu posaran tècnica, instint i pràctica al servei d’un coneixement vital per a actors, cantants, estudiants d’arts escèniques, i qualsevol intèrpret interessat en l’expressió vocal i teatral. Apte per a vergonyosos o per a valents amb molta por, com preferiu anomenar-ho.

OBJECTIUS:

Tothom sap jugar, per tant tothom pot fer teatre. Perquè fer teatre, és jugar.
Tothom té una veu bonica. Tothom pot parlar i cantar, i l’aprenentatge per a utilitzar la veu serà sempre una experiència poderosa i enriquidora.  Apel·larem a l’escolta  i a l´expressió com a principals eines per connectar-nos amb l’acte teatral.
Com a intèrprets a escena busquem explicar coses, més enllà del vehicle, sigui paraula, música o moviment, tots som empesos pel motor de les emocions. Durant aquest taller, prendrem aquesta energia que està a punt d’esclatar com una llavor. Farem i desfarem, i de vegades, aconseguirem poder arribar a disparar la nostra expressivitat i portar-la a terra ferma.
“Enfrontar-nos a la creació com un nen s’enfronta a l’hora del pati; amb ganes, nervis, expectatives, sorpresa, jugant amb el que té a mà, i finalment, transformant els gestos més petits en un fil d´ història. Històries curtes o llargues, senzilles o complexes, senceres o a pams, material suficient per construir alguna cosa important d’allò aparentment petit”.

[] [/]

LUCIANA CARLEVARO:

 

Cómo cantante solista (bajo el nombre artístico de nubla), ha editado 3 albums: “Voayeur”, publicado en más de diez países,“Una Maleta y un Perro” (EMI Music, 2008), publicado en España y Japón, y un tercero “Saipán” (Música Global, 2011).
Como nubla, Luciana ha realizado diversas giras que incluyen plazas y festivales como:
Festival Popkomm Berlin, Summertage Kholn, Frankfurt y Essen (inauguración Ciudad de la Cultura), Sodra Theatern en Estocolmo, Festival SXSW Austin (USA), Festival Bam Barcelona, Fest. Actual Logroño, Fest. La Mar de Músicas, Fest. Territorios Sevilla, Fest. Acústica de Figueres, Fest. Alterarte de Murcia, Teatro Lara (Madrid), Sala glileo Galilei (Madrid), Sala Apolo1 (Bcn), Sala Bikini (Bcn) y muchos otros durante más de 70 conciertos.

Desde el inicio de su carrera en solitario distintas de sus composiciones se han utilizado para cine, televisión u otros formatos audiovisuales, nacionales e internacionales o como sintonía de programas de Channel 4(UK), Canal +, La Primera de Televisión Española, Nathional Geographic Channel, La2, Fox Italia, TV3 o Btv entre muchos otros.
Luciana Carlevaro también ha compuesto música para documentales y espectáculos de danza, y como cantante ha realizado numerosas grabaciones de sesión para publicidad, cine y álbumes de otros artistas reconocidos en España e internacionalmente.
Como cantante acompañante también ha trabajado con diversas bandas de primera línea realizando más de 300 conciertos en los primeros años de su carrera.
También en esta época, trabajó como actriz en diversos musicales y espectáculos de teatro (La Tienda de los Horrores, Rocky Horror Show, Àngels, L´últim quadern de William Shakespeare o Impostura entre otros).

Formada en la técnica de canto Estill Voice (Voice Craft), en 2013 abre su própio Estudio (Estudio de Técnica Vocal), dónde afianza una vocación que lleva cultivando de manera intermitente desde hacía varios años.
Cómo vocal coach enseña y entrena a todo tipo de artistas, tanto a amateurs como a profesionales. Entre sus alumnos encontramos intérpretes de espectáculos y compañías tan diversas como “Molt soroll per no res” (TNC), L´Hort de les Oliveres (TNC), Gente Bien (La Cubana), Fang i Setge (Teatre Victòria), compañía “Mierda de Artista” (vocal coach del espectáculo, Grec 2015), La Fura del Baus, Rodrigo García, “Pegados” (Teatre Capitol), “Boig per tu” (Teatre Borràs), “L´Encarregat” (Teatre Lliure) o “Jo Mai” (Teatre Lliure) entre otros. Artistas y cantantes de bandas cómo  “Las Bistecs”, Carlos Sadness, “La Màlaga”, Ljubliana & the Seawolf, Dolo Beltran o Ari anne Wire. Periodistas y actores de Tv3 o la2, y locutores o dobladores de primera línea.

Ha ejercido también como directora musical i Coach en los workshops Roots & Routes, programa de intercambio cultural de la Unión Europea realizado en 10 países de Europa. Participando en las ediciones de Barcelona y Rótterdam durante los 3 años que se llevó a cabo este proyecto.

Luciana también produce, junto a Helen Rowson, una série de Workshops internacionales varias veces al año. En estos workshops, ha invitado a profesores como Bob Stoloff (EEUU, Director del departamento de Voz de Berklee College durante más de 20 años), Tom Burke (EEUU, importante vocal coach de Broadway), Kim Chandler (UK, presidenta de la Asociación de la Voz Británica), Steve Chicurel (EEUU, Discipulo directo de Jo Estill), Daniel Zangger (el vocal coach mas importante  de Suécia) o Dane Chalfin (uno de los más importantes investigadores de la Voz de reino Unido) .

(més Info a: www.estudiodetécnicavocal.com/lucianacarlevaro)

CRISTINA GÁMIZ
Formada al Col.legi del Teatre, a l´estudi de la Txiki Berraondo i el Manuel Lillo, també amb la coreògrafa Mercedes Boronat i Graduada en Tècnica Meisner amb Javier Galitó-Cava entre altres.

Inicia la seva carrera professional com actriu al 2002 i des d´aleshores ha participat en muntatges teatrals com “Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido” de Vaca 35 teatro, (Villarroel, Teatro Español), “Camargate” de Jorge-Yamam Serrano (Teatre Tantarantana), “Carwash” de Marc Rossich, (Schauspiel Staatstheater Stuttgart i Teatre Romea) . “Stokölm” de Marc Martínez, (Teatre Borrás). “Jamais vu” de Andrea Segura ( Sala La Planeta-Temporada Alta). “N&N” de Marc Rosich (Sala Beckett). “Un fill, un llibre, un arbre” de Jordi Silva (Teatre Nacional de Catalunya). “Quan arribi la batalla pensa en mi” de Iñaki Garz (Teatre Tantarantana). “Party Line” de Marc Rossich (Sala Beckett). “La millor nit de la teva vida” de Jordi Silva (Versus Teatre-Projecte T6). “Alma” de Marc Rossich.(Convent dels Àngels- Festival Òpera de Butxaca). “OBIT” de La Fura dels Baus- (Copenhaguen/Fools 25.Barcelona/CCCB). “L´últim quadern de notes de William Shakespeare” Antonio Simon (Festival Shakespeare Santa Susanna). “Backloot sessions” de Pep Duran, Ferran Carvajal i Txiki Berraondo ( Teatre Lliure). “Ronda de mort a Sinera” Ricard Salvat (Teatre Lliure) “El Puente” Boris Rotenstein ( Sala Muntaner).

També participa en pel.lícules com “Tres días con la familia” y “Tots volem el millor per ella” de Mar Coll, “Sacramento” de Carlos Cañeque, “La otra cena” d´Albert Blanch, “Microfísica” de Joan Carles Martorell, “A pleno sol” d´Andrea Jaurrieta, “No quiero la noche” d´Elena Trapé, “Emotional awarkness” de Marçal Forés entre altres.

També ha dirigit “Maggie&Maggy” de Catherine Butterfield, espectacle Premiat a la Mostra de teatre del Raval representat també al Versus Teatre, obra d´impacte social ja que tractava el tema del càncer i es va col.laborar amb diverses associacions, “Mi padre una vida en torno” dins del cicle BIOROOM una creació a partir de la biografia del seu propi pare.  “Una familiar” de Cia La Ida, esternada a l´Àtic22 Tantarantana Teatre i una peça de microteatre premiada al Teatro del BArrio de Madrid “Amargo Soufflé”. També crea conjuntament amb Luciana Carlevaro el directe teatralitzat del grup Nubla amb qui gira durant dos anys per diferents països.  Participat en l´ajudantia de direcció de “Que vaya bonito” Premi Mortitz FiraTàrrega  2012 i nominada als premis Max 2014 com espectacle revelació. I de “El Lloc” de Jorge-Yamam Serrano (Sala Flyhard).

Des de fa 12 anys  treballa també com a pedagoga teatral en diferents escoles de primària, de teatre i en l´elaboració de tallers. Des del 2010 dirigeix l´escola de Teatre del Centre dins del Centre Catòlic de Sants, escola que conta en aquests moments amb 90 alumnes. Crea amb Petit Explorador el taller de teatre “pares/mares i fills”, treballa amb Tantàgora produccions culturas i elabora el taller “So d´aventura”. Actualment també és professora de teatre a l´institut Joan Boscà i forma part des de fa dos anys del professorat de Xamfrà portant el grup de joves.